Diferența dintre produsele din piele naturală și cele din piele ecologică


Chiar dacă în ultima perioadă, calitatea pielii sintetice s-a dezvoltat, puteți totuși să observați diferența dintre pielea naturală și cea sintetică, într-un mod simplu și ușor de înțeles. Dacă aveți dubii cu privire la calitatea agendelor pe care le folosiți sau a hainelor și accesoriilor, din articolul acesta, veți afla câteva informații.

Iată o listă cu cele mai proeminente diferențe pe care le puteți găsi între pielea naturală și cea sintetică. Aceste diferențieri sunt ușor de descifrat și vă pot fi utile atunci când doriți să alegeți un produs de calitate.

Des se întâmplă ca imitațiile pielii naturale să fie apreciate ca fiind autentice sau mai rău, companiile să prezinte produsele din materiale artificiale ca fiind din piele naturală.

Mirosul

Atât pielea naturală cât și pielea ecologică au miros, iar noi le putem simți diferența. Cu toate acestea, mirosul de piele sintetică seamănă mai mult cu mirosul de substanțe chimice și vinil. Pe de altă parte, pielea naturală are un miros unic de animale și aceasta poate fi simțită foarte ușor chiar și fără a fi avizat. Aceasta poate fi considerată una dintre metodele cele mai simple pentru a diferenția pielea naturală de cea sintetică și totodată este una dintre cele mai utile.

Spatele pielii

Partea din spatele pielii sintetice are un tratament textil, în timp ce pielea naturală este aspră. Cu toate acestea, examinarea spatelui pielii nu este o metodă precisă pentru a compara cele două tipuri diferite de piele, deoarece tehnologia de acoperire a pielii s-a dezvoltat extrem de mult în ultimii ani. Dar veți putea vedea cusăturile folosite asupra pieii sintetice deoarece acestea sunt tratate cu o țesătură subțire.

Aspectul suprafeței

Pielea naturală are linii fine, pori mici și un luciu neted. Acest lucru s-a schimbat mult datorită evoluțiilor recente din tehnologia de prelucrare a pielii sintetice. Utilizarea poliuretanului, dovedește faptul că produsele vor rezista multă vreme și vor părea întotdeauna noi. Dar tehnologia existentă nu este încă dezvoltată pentru a copia liniile fine și porii din pielea naturală exact la fel. Prin urmare, veți putea afla diferențele printr-o evaluare atentă.

Dați foc unei bucăți din piele sintetică

Dacă veți arde o bucată mică de piele sintetică, aceasta se va îndoi spre interior. De fapt, pielea se va îndoi chiar dacă abia se atinge de foc. Asta pentru că pielea sintetică poate să se  aprindă cu ușurință. Pe de altă parte, dă un miros neplăcut atunci când este arsă.

Puneți o picătură de apă deasupra pielii

Pielea naturală are capacitatea de a absorbi apa. Dacă puneți o picătură de apă, veți vedea că se absoarbe în 60 de secunde. Cu toate acestea, materialele folosite în domeniul HORECA, nu sunt condiționate de această tehnică. Pielea sintetică nu are capacitatea de a absorbi apa. Prin urmare, testarea cu apa, poate fi considerată o altă metodă directă și disponibilă pentru a putea diferenția pielea naturală de cea sintetică. Acestea sunt câteva dintre cele mai eficiente metode disponibile și ușor de utilizat pentru ca oamenii să diferențieze și să identifice pielea naturală de pielea artificială. Pielea naturală prezintă proprietăți mai puternice și pentru a vă dovedi acest lucru, puteți încerca oricare dintre variantele de mai sus. Ești sigur că ultimul produs achiziționat pe care-l considerai din piele naturală este autentic?

Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]